
iesamowite przeżycia. Kuchnia wegańska to bogactwo smaków uzyskanych jedynie za pomocą produktów pochodzenia roślinnego. Dla początkujących lub dla tych, którzy nie potrafią zrezygnować z nabiału - z pomocą przychodzą przepisy wegetariańskie. Bądźmy jednak otwarci i zaufajmy kombinacji jarzyn, warzyw, grzybów i owoców.
Te ostatnie produkowane przez Wege Siostry
Produkty żywnościowe pochodzenia roślinnego, zapewniają ogrom składników ożywczych. Wysokobiałkowe rośliny strączkowe i kapustne, to wspaniały zamiennik mięsa. Przepisy wegetariańskie, jak również przepisy wegańskie mają w swoich zestawach niezliczone kombinacje warzywno-owocowe. Nabiał spokojnie zastąpić można serkami tofu i serami z nerkowców. Te ostatnie, produkowane przez Wege Siostry są niesamowite!. Oferta obejmuje aż dziesięć smaków. Nabiał również można zastąpić mleczkami i śmietankami sojowymi, ryżowymi lub innymi. Kuchnia wegańska, to bogactwo smaków i pomysłów.
Zaczniemy od tego że sprawdzimy jak
Pewnie każdego dnia zastanawiamy się, co przyrządzić na obiad. A może warto w końcu sięgnąć po przepisy wegańskie. Mamy ich całkiem sporo, składników też nam nie brakuje, więc nic nie stoi nam na przeszkodzie. Zaczniemy od tego, że sprawdzimy, jak wygląda w ogóle kuchnia wegańska. Na pewno będziemy musieli tutaj zrezygnować z wszelkich produktów pochodzenia zwierzęcego, ale to nam nie przeszkadza. Już przecież testowaliśmy przepisy wegetariańskie i przekonaliśmy się, że bez wielu rzeczy da się obejść.